05:53:14 19.04.2024
Stiri

SURSE // Ce miniștri și șefi de instituții ar putea fi REMANIAȚI astăzi de PD

Politică 18.09.2018 10:14 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
SURSE // Ce miniștri și șefi de instituții ar putea fi REMANIAȚI astăzi de PD


Partidul Democrat (PD) a anunțat remanieri în Guvernul condus de premierul Pavel Filip, iar schimbările ar urma să fie făcute publice astăzi, după ședința săptămânală a formațiunii de guvernământ.

Surse apropiate partidului de guvernământ au dezvăluit pentru Ziarul NAȚIONAL că cel puțin trei oficiali își vor pierde fotoliile.

În primul rând ar fi vorba de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici. Acesta a fost criticat dur de premierul Filip în legătură cu situația căminelor Universității Agrare din Moldova, care urmează să fie atribuite unei companii de construcții. De asemenea, Filip a spus că sunt cheltuite milioane de lei pentru stațiile de irigație, chiar dacă aceste nici nu activează. Premierul chiar a sesizat Procuratura Generală în legătură cu acest caz.

Următorul ministru care ar putea fi schimbat e cel al Sănătății, Familiei și Protecției Sociale. La fel ca și în cazul lui Liviu Volvonovici, ministra Svetlana Cebotari a fost criticată în legătură cu modul în care cetățenilor li se dau un anumit grad de handicap etc.

Al treilea oficial care ar putea fi schimbat e șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Vara trecută, premierul Pavel Filip a vizitat de câteva ori punctul de trecere Leușeni – Albița și a contestat modul în care vameșii își fac treaba. Ultima întâmplare care se pare că umplut paharul, conform sursei noastre, a fost faptul că un vameș a perceput taxe vamale de 917 lei de la un bărbat care cumpărase hăinuțe de 2 600 de lei pentru fetițele sale.

În cele din urmă, bărbatului i-au fost întorși cei 917 lei, dar Serviciul Vamal l-a informat pe Filip că inspectorul vamal nu poate fi sancționat, pentru că nu există motive reale pentru asta.

Amintim că liderul PD, Vlad Plahotniuc, a declarat vinerea trecută că remanierile programate „sunt menite să sporească eficiența în domenii mai deficitare”. „Guvernul actual a făcut foarte multe lucruri bune de când activează. În majoritatea domeniilor noi am mișcat lucrurile puternic din loc, fapt pentru care suntem recunoscători colegilor din Guvern. Dar mai sunt domenii în care, deși s-au produs multe reforme bune, așteptările noastre și ale oamenilor sunt mai mari. Și dacă ne-am angajat să dezvoltam aceste domenii mai departe, atunci trebuie să aducem oameni care pot să facă acest lucru”, a declarat Plahotniuc, după ședința Consiliului Național Politic al PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md