/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ministrul de Externe a cerut la Beijing eliminarea taxelor vamale la importul produselor agricole și vinicole moldovenești

missing
17 septembrie 2018, ora 18:01

Președintele Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe a Chinei a apreciat înalt lansarea consultărilor bilaterale privind negocierea unui eventual Acord de liber schimb între Republica Moldova și China reciproc avantajos pentru ambele state, runda a treia desfășurându-se zilele aceste, se spune într-un comunicat al ministerului de Externe.

„În pofida distanței geografice care ne desparte, cooperarea multidimensională între Republica Moldova și China atestă o dinamică pozitivă, dialogul politic este activ și constant, iar schimburile comercial-economice în prima jumătate a anului 2018 sunt în creștere cu circa 35 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a declarat Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Parlamentului chinez, Zhang Yesui, potrivit unui comunicat al ministerului.

În context, Ministrul Ulianovschi a subliniat importanța unor negocieri echitabile care ar lua în calcul necesitățile exportatorilor și furnizorilor economici din țara noastră, solicitând eliminarea completă a taxelor de import pentru vinurile moldovenești și principalele categorii de produse agricole destinate exportului în China.

De asemenea, șeful diplomației moldovenești a subliniat necesitatea consolidării dialogului strategic bilateral, în contextul în care în ultimii doi ani s-au înregistrat o serie de acțiuni concrete în vederea sporirii contactelor interumane prin facilitarea regimului de vize pentru cetățenii chinezi și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram