‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO companie mexicană a creat un fungicid organic unic dintr-o plantă endemică

O companie mexicană a creat un fungicid organic unic dintr-o plantă endemică

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Larrea tridentata, sau creosotul, crește în deșerturile mexicane și poate deveni o sursă valoroasă de substanţă activă pentru biopesticide. Astfel, o companie mexicană implicată în crearea de produse biotehnologice a creat un fungicid organic ce are la bază extractul din Larrea tridentata şi constituie o alternativă a agrochimiei sintetice pentru diferite culturi. Creosotul este o plantă endemică în deșertul mexican ce are proprietăți antifungice unice.

FOTO: timesofsandiego.com

Ca rezultat al cercetărilor și experimentelor, compania a primit un fungicid organic cu un grad înalt de eficacitate, bazat pe chinonele extractului de Larrea. Potrivit cercetătorilor, acesta poate fi utilizat pentru culturi cum ar fi cafea, ananas, banane, roșii, ceapă şi alte solonacee. Bioprodusul are o acţiune imediată similară produselor sintetice.

Specialiștii au fost de acord cu colegii mexicani că acest fungicid – bactericid are mai multe avantaje, inclusiv cantitatea utilizată este mai mică. De obicei, fermierii folosesc între doi și patru litri de fungicide sintetice la hectar, iar acest bioprodus se administrează în cantitate de unu sau doi litri/hectar. Compania a solicitat o patentă și planifică să vândă produsul pe piețele internaționale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›