Un centru de sterilizare, iar, după caz, și eutanasie a maidanezilor va fi deschis la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Chișinău va fi deschis un centru de sterilizare maidanezilor, iar, după caz, de eutanasie. Actualmente au loc lucrările de amenajare a volierelor. Informația a fost comunicată de către primarul interimar, Ruslan Codreanu, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

La eutanasie se va recurge în cazul animalelor agresive sau care suferă de rabie. Serviciile municipale au primit sarcina ca, până pe 15 octombrie, să inițieze procedura de acționare a medicamentelor și a hranei pentru animale, și să pregătească pachetul de acte necesare pentru ca centrul să primească avizul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

„Acum se lucrează la construirea volierelor, iar cabinetul medical, în proporție de 80%, este echipat”, a spus Ruslan Codreanu.

Pentru sterilizarea maidanezilor, din bugetul municipal, la sfârșitul anului trecut, s-a alocat suma de milion de lei. „Ei (câinii) sunt mult prea mulți ca să creăm adăpost și să-i ținem acolo. Se înmulțesc mult prea repede. Până acum un număr foarte mic de câini erau sterilizați, ceea ce nu rezolva problema. Sterilizarea trebuie să făcută masiv, timp de două-trei luni să sterilizezi două-trei mii de câini”, a spus edilul.

Ruslan Codreanu a mai menționat că la Chișinău către luna noiembrie vor veni specialiști străini care vor ajuta serviciile municipale la ridicarea maidanezilor, astfel ca în jumătate de an toți câinii fără adăpost să fie sterilizați. Maidanezii vor fi prinși cu ajutorul unor specialiști străini, duși la centru și sterilizați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...