Ce pedeapsă riscă șoferul camionului implicat în accidentul cu cortegiul prezidențial

Șoferul care s-a aflat la volanul camionului implicat în accidentul din 9 septembrie cu cortegiul prezidențial a fost externat din spital, iar acum este cercetat în libertate pe cauza penală pornită în urma accidentului.

Potrivit TV8, acesta urmează a fi audiat în cauza penală inițiată pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către o persoană care conduce mijlocul de transport.

„Dacă va fi găsit vinovat șoferul riscă amendă în mărime de până la 32500 lei, sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la trei ani cu sau fără privarea dreptului de a conduce mijloace de transport de până la doi ani”, a declarat Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, pentru TV8.

Amintim că accidentul s-a produs, duminică, 9 septembrie, după ce un camion de model „Mercedes”, condus bărbatul de 40 de ani a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială a președintelui Dodon.

Automobilul de model „Mercedes” al Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” din coloana oficială, care a ajuns pe acostament. Șeful statului și mama sa se aflau în vehiculul care a fost lovit lateral de camion.

Momentul când mașina în care se afla Igor Dodon este lovită poate fi vizionat AICI.

Anterior, IGP a anunțat că a fost inițiat un proces penal pentru  stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.