Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul SUA la Chișinău James D. Pettit

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul SUA la Chișinău James D. Pettit, care își finalizează mandatul de ambasador în țara noastră.

Președintele a menționat că, în cadrul dialogului, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-americane.

„Am apreciat buna cooperare dintre statele noastre în diverse domenii de interes comun și am mulțumit pentru ajutorul financiar acordat țării noastre, în special, în implementarea proiectelor sociale. Am pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral pe toate dimensiunile, inclusiv prin organizarea vizitelor şi întrevederilor la nivel înalt”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că a reiterat faptul că Republica Moldova trebuie „să promoveze o politică externă echilibrată”, să aibă relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, „să fie prieten cu toții, dar nu împreună cu cineva împotriva cuiva”.

„Mi-am exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, relaţiile moldo-americane vor cunoaşte și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc”, a adăugat oficialul.

Precizăm că  anterior un comunicat al Casei Albe a anunțat că preşedintele american Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a-l nominaliza pe Derek J. Hogan în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Derek J. Hogan, care este originar din statul Virginia şi a activat în calitate de diplomat din anul 1997, îl va înlocui pe James D. Pettit, numit în funcţie pe 22 mai 2014 de preşedintele american Barack Obama.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.