‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn mai puțin de o lună va începe expoziția Moldagroteh (autumn) 2018

În mai puțin de o lună va începe expoziția Moldagroteh (autumn) 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tradițional, în luna octombrie, Centrul expozițional „Moldexpo”, găzduiește Expoziția Internațională Specializată „Moldagroteh” (autumn), care se desfășoară în paralel cu Expoziția-Târg „Farmer”.

În anul curent, în cadrul săptămânii agroindustriale care va derula în perioada 17-20 octombrie, organizatorii evenimentului își propun să adune în același loc, pe lângă producătorii și furnizorii de utilaje agricole, companiile care se ocupă cu comercializarea semințelor, îngrășămintelor, inputurilor pentru agricultură, fermieri interesați de sectorul zootehnic.

Svetlana Ghelan, conducător de proiect, a relatat, pentru Agrobiznes, că evenimentul va reflecta principalele realizări din sectorul agrar, care reprezintă o direcție prioritară pentru Republica Moldova.

„Expoziția, care a devenit deja una tradițională, va reflecta cele mai importante schimbări, inovații din domeniul agrar. Așteptăm, și în anul curent, circa 360-370 de participanți din 17 țări. Inovația evenimentul o va reprezenta însuși standurile expoziționale și sortimentul de produse pe care îl vor expune participanții, tehnologiile noi, tehnica și întreg spectrul de produse ale industriilor conexe și mă refer, desigur, la companiile care se ocupă cu comercializarea semințelor, produselor de uz fitosanitar”, a spus Svetlana Ghelan.

Ediția a XXXV-a își propune să prezinte cele mai noi produse și servicii pentru businessul agricol, iar vizitatorii vor putea participa la o serie de conferinţe ştiinţifice, seminare, prezentări interactive. În acest context, Svetlana Ghelan, a amintit că în cadrul expoziției va fi deschis și iarmarocul „Toamna de aur”, unde vor fi comercializate produse naturale, apicole direct de la producător.

„Și în acest an, vor fi organizate mai multe concursuri printre care „Noutatea anului”, iar premiul mare va fi oferit pentru aportul deosebit în modernizarea complexului agroindustrial al Republicii Moldova. Totodată, expoziția va oferi spațiu pentru testarea și prezentarea inovațiilor, iar publicul interesat va putea aprecia, sau chiar aplica ulterior cele văzute în gospodăria sa. La fel, vor fi organizate o serie de seminare și prezentări pentru tineretul studios, iar studenţii universităților și colegiilor cu profil agricol din țară vor prezenta rapoarte tematice. Tindem să fim în pas cu tot ceea ce se realizează în domeniul agricol și demonstrăm fermierilor care sunt tehnologiile de ultimă oră, care vin să suțină activitatea pe care o desfășoară”, a mai adăugat Svetlana Ghelan.

Pe final, organizatorii forumului agricol îndeamnă producătorii din țară să-și rezerve din timp aceste patru zile pentru a vizita expoziția specializată, unde vor avea posibilitatea unică de a cunoaște cele mai noi practici din domeniul agricol pornind de la tehnică, utilaje, semințe, produse de uz fitosanitar, zootehnie, produse agricole, tehnologii noi de dezvoltare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›