Țîrdea acuză, Dodon se scuză. I-a mulțumit ambasadorului SUA pentru „buna cooperare dintre statele noastre”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce deputatul socialist Bogdan Țîrdea dă de înțeles, în cadrul unei emisiuni televizate, că accidentul de duminică, 9 septembrie, ar fi fost un atentat asupra vieții președintelui țării, inclusiv pe motiv că acesta a spus că nu va semna proiectul prin care teritoriul fostului Stadion Republican să fie oferit Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Igor Dodon s-a întâlnit azi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, care își finalizează mandatul în țara noastră, apreciind „buna cooperare dintre statele noastre în diverse domenii de interes comun”.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul discuției, i-a mulțumit diplomatului american „pentru ajutorul financiar acordat țării noastre, în special, în implementarea proiectelor sociale”. „Am pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral pe toate dimensiunile, inclusiv prin organizarea vizitelor şi întrevederilor la nivel înalt”, a menționat Dodon după întrevederea de rămas bun.

În cursul dialogului, cei doi au abordat mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-americane.

„Am reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să aibă relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, să fie prieten cu toții, dar nu împreună cu cineva împotriva cuiva”, a mai scris șeful statului.

Nu în ultimul rând, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că „odată cu numirea noului ambasador, relațiile moldo-americane vor cunoaște și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...