/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Protest pentru a salva o pădure din Germania. Ecologiştii au construit adăposturi în copaci, în stil „Robin Hood”

missing
17 septembrie 2018, ora 11:08

Poliţia a interzis accesul în pădurea Hambacher, aflată în apropiere de Koln şi Aachen, şi încearcă să evacueze activiştii ecologişti care s-au ascuns aici, după ce sâmbătă au arestat 34 de persoane, nouă dintre aceştia suferind răni.

Alţi 14 protestatari au fost arestaţi duminică, iar opt persoane, inclusiv trei poliţişti au fost răniţi în urma unor incidente violente în timpul protestului din zona pădurii Hambacher, a anunţat Poliţia germană.

Grupurile care au organizat protestul estimează că între 5.000 şi 9.000 de persoane au participat la această acţiune.

Situaţia a escaladat duminică după-amiază după ce aproximativ 200 de persoane au încercat să treacă cu forţa peste un cordon al forţelor de ordine pentru a pătrunde în pădure.

Activiştii ecologişti au ocupat pădurea în urma cu şase ani, construind o serie de tuneluri şi adăposturi la mare înălţime în copaci.

Autorităţile au decis recent să evacueze terenul şi susţin că protestul ecologiştilor reprezintă un risc de incendiu.

Pădurea seculară, în care trăieşte o specie protejată de lilieci, se află în apropierea unei mine de cărbune care ar urma să fie extinsă.

O companie care deţine pădurea intenţionează ca începând de luna viitoare să cureţe aproximativ 100 de hectare de teren pentru a extrage lignit, un tip de cărbune inferior foarte poluant.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram