Fermentarea vinului: O femeie, scoasă FĂRĂ suflare din beci, la Leova
O femeie din satul Băiuș, raionul Leova, a fost scoasă sâmbătă fără suflare din beci, unde vinul fusese pus la fermentat.
Locuitoarea din Băiuș, în vârstă de 77 de ani, a intrat în beci și nu a mai reușit să iasă, după ce s-a intoxicat cu dioxid de carbon.
Zilele trecute, pompierii au salvat și o femeie de 84 de ani din orașul Basarabeasca, care a fost scoasă în timp util din beciul casei.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare. Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului.
Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenta acestuia intr-o încapere este prin aprinderea unei lumanări - în caz ca aceasta se stinge, înseamnă că în încăpere nu există suficient oxigen.
În anul 2017, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare a vinului au decedat cinci persoane.
VOT FINAL // Controalele abuzive pentru antreprenori, eliminate de către Parlament: Economii de aproape 70 de milioane de lei pe an
România și R. Moldova se CONECTEAZĂ prin „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”. Chișinăul găzduiește un nou eveniment finanțat prin intermediul DDRM
FOTO // NATO a donat Armatei Naționale echipamente medicale în valoare de 700 000 de euro: Trusele, repartizate în unitățile militare