Igor Dodon va mai avea un consilier. De care domeniu va fi responsabil acesta

3442762ec5895497218110ec6682a

Tradițional, la Chișinău, astăzi, 16 septembrie, s-a desfășurat Festivalul Republican al Etniilor. În cadrul acestuia, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că urmează să numească un nou consilier, acesta va fi responsabil de domeniul etniilor. Dodon a menționat că decretul în acest sens urmează să-l semneze în câteva săptămâni.

„Am salutat participanții celei de-a XVII ediție a Festivalului Republican al Etniilor care se desfășoară tradițional în luna septembrie și unește reprezentanții a zeci de etnii din țara noastră.

Republica Moldova este o casă comună pentru toate popoarele care locuiesc aici și noi nu avem ce împărți. Consider că noi trebuie să facem tot posibilul ca Moldova noastră să rămână pe veci pentru copiii și nepoții noștri. Am reiterat importanța păstrării limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, dat fiind faptul că o treime din populația țării sunt vorbitori de limba rusă.

Republica Moldova este o casă comună pentru toate popoarele care locuiesc aici și noi nu avem ce împărți. Consider că noi trebuie să facem tot posibilul ca Moldova noastră să rămână pe veci pentru copiii și nepoții noștri. De asemenea, am informat participanții și oaspeții Festivalului, că, reieșind din numeroase solicitări din partea reprezentanților organizațiilor etnoculturale, am luat decizia de a numi un consilier în domeniul respectiv. În câteva săptămâni urmează să semnez un decret în acest sens”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului republican al etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate” a fost inaugurată la Chişinău, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe parcursul zilei de 16 septembrie pe scena principală a festivalului a fost prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din Moldova. La ediţia din acest an au participat circa 60 de organizaţii etnoculturale, ce reprezintă 20 de etnii, multiple formaţii artistice inclusiv din raioanele republicii.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente