/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

A murit intoxicată cu dioxid de carbon de la fermentarea vinului. Salvatorii vin cu recomandări

missing
16 septembrie 2018, ora 15:48

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la procesul de fermentare vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în încăperi închise, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în acestea fără a asigura o ventilație corespunzătoare.

Totodată, cetățenii trebuie să verifice cantitatea de oxigen din încăperea în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenta acestuia intr-o încapere este prin aprinderea unei lumanări. În caz ca aceasta se stinge, înseamna că este lipsă de oxigen.

Potrivit datelor salvatorilir, în anul 2017 de la intoxicarea cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat cinci persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram