(foto) Înmatriculate la universități din Olanda, România și Moldova. Unde își fac studiile elevele cu 4 de 10 la examenele de bacalaureat

collage

Dacă anul trecut, trei eleve au reușit să obțină media egală cu 10 la examenele de bacalaureat, în 2016 unei singure eleve i-a reușit această performanță, în 2018 – șase eleve au înregistrat acest succes. Rezultatele au fost prezentate în urma verificării cererilor de contestare. Echipa #diez și-a propus să afle unde își fac studiile tinerele care au reușit să obțină 4 note de 10 la probele de bacalaureat.

# Ecaterina Bucovanu – absolventa Liceului Teoretic „Ion Pelivan”, Ialoveni

ecaterina

Dacă tot fiecare tânăr care urmează să susțină bacalaureatul crede că în spatele unor note mari se ascunde un oarecare secret, cei cu 10 pe linie susțin că este necesară doar muncă asiduă și pregătire temeinică. „Pentru examenele de BAC m-am pregătit recapitulând materialul studiat şi mergând la consultații, rezolvând teste de BAC din anii trecuți şi teste pentru exersare”. Acum, tânăra își face studiile la Universitatea din Bucureşti, facultatea de limbi şi literaturi străine, specializarea – limbă şi literatură, limbile engleză şi germanăInterviul cu Ecaterina îl găsiți aici.

# Ana-Maria Gore – absolventa Liceului Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău

ana-maria

„Credeam că voi avea 8 la matematică și 9 la celelalte, pentru că la obiectele ca istoria sau româna e foarte greu să aproximezi o notă”, zice absolventa, specificând că notele la pre-bac au fost cu totul diferite de acele de la examene. Ana-Maria a fost înmatriculată la facultatea de psihologie în cadrul Universității din Leiden, Olanda. Interviul cu Ana-Maria îl găsiți aici. 

# Corina Gîncu – absolventa Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Chișinău

corina

Corina a hotărât să-și facă studiile în România. „Studiez la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, specializarea Finanțe şi bănci”. Pentru că este o fire ambițioasă și perseverentă, proaspăta absolventă și-a propus să învețe la două facultăți. „Am hotărât să plec în România facultatea de Economie şi contabilitate, dar între timp vreau să mă înscriu la programul fără frecvență, la o facultate de drept din Moldova”. Interviul integral îl găsiți aici. 

# Maria Magdalena Pojoga – absolventa Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, Chișinău

magdalena

Maria Magdalena Pojoga este absolventa Liceului Teoretic „Mircea Eliade”. Împreună cu alți peste 17 mii de tineri din clasa a XII-a, Maria a susținut examenul de bacalaureat. Ceea ce o diferențiază este că tânăra a luat 4 de 10 la examen.

Visul tinerei era să devină medic, acum Magdalena este studentă la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testimițanu”, facultatea Medicină GeneralăInterviul cu Maria Magdalena îl găsiți aici. 

# Olesea Panchiv – absolventa Liceului Teoretic „Ion Creangă”, Cimișlia

ol

Olesea își face studiile la facultatea de drept din cadrul Universtității de Stat din Moldova, tânăra a ales să rămână acasă pentru a contribui la dezvoltarea țării. Tânăra nu a fost scutită de vreun examen, prin urmare procesul de pregătire a fost unul mai dificil. „Participând la olimpiada republicană de istorie, am obținut o mențiune, deși în clasa a XI-a reușisem să iau locul I, lucru ce m-a ambiționat să susțin excelent proba de bacalaureat”. Interviul integral în găsiți aici.

# Gabriela Negru-Vodă – absolventa Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, Șoldănești

„Am muncit în permanență, întrucât de mică mi-a plăcut să învăț. Să învăț, nu să tocesc. Prin urmare, cunoștințele și aptitudinile mi s-au fortificat, ajungând la examenul de bacalaureat suficient de pregătită”. Tânăra a susținut tate cele 4 examene de bacalaureat pe nota 10. Acum, Gabriela își continuă studiile la Academia de Studii Economice din București la Facultatea Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori. Interviul cu Gabriela îl găsiți aici. 

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente