Rafale de peste 300 de kilometri pe oră. Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața după ce super-taifunul Mangkhut a ajuns în nordul Filipinelor 

Безымянный

Creşte numărul celor ucişi în Filipine, după trecerea unui super-taifun. Cel puţin 25 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce nordul ţării a fost măturat de ce mai puternică furtună care s-a format în regiune anul acesta. Rafalele de peste 300 de kilometri pe oră au smuls acoperişuri, faţadele clădirilor şi copaci din rădăcini. În plus, au dus la întreruperea curentului electric în cea mai mare insulă a arhipelagului filipinez.

Taifunul Mangkhut s-a năpustit asupra nordului Filipinelor cu rafale de peste 300 de kilometri pe oră. Urgia a smuls acoperişuri, a scos copaci din rădăcină şi a provocat zeci de alunecări de teren, în urma cărora mai multe localităţi au rămas izolate. Sute de mii de oameni nu mai au curent electric, după ce vântul puternic a pus la pământ stâlpii de înaltă tensiune.

70

5 milioane de oameni din nordul ţării s-au aflat pe traseul taifunului, iar câteva mii au fost nevoiţit să-şi părăsească locuinţele

Oraşe afectate arată ca după un bombardament. Iar pagubele sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Taifunul care s-a abătut asupra coastei nordice filipineze e cel mai puternic din acest an. Mangkhut se îndreaptă acum spre sudul Chinei şi Hong Kong.aaa libertatea Waves crash around the Oceana Pier as the outer edges of Hurricane Florence being to affect the coast September 13, 2018 in Atlantic Beach, United States. Coastal cities in North Carolina, South Carolina and Virgnia are under evacuation orders as the Category 2 hurricane approaches the United States.

Toată lumea se teme de acest taifun, este foarte speriată. Când vor veni valurile, apa va lua totul cu ea.

Taifunul Mangkhut are un diametru de 900 de kilometri şi se deplasează cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Abia marţi ar urma să fie retrogradat la stadiul de furtună tropicală, scrie digi24.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente