Evenimente prietenoase pentru ultima zi din weekend. #diez îți recomandă să fii cel/cea mai fericit/ă

event-920×611

Ce planuri ai pentru ziua de duminică? Dacă nu ai decis pe alocuri, atunci acceptă câteva propuneri de la #diez. Îți recomandăm câteva alternative de evenimente pe care ar fi bine și util să le vizitezi.

#Picnic Multicolor

GENDERDOC-M vă invită la un picnic cu ocazia venirii toamnei. „Dacă ați fost la primele două picnicuri și v-a plăcut, vă îndemnăm să veniți la al treilea cu o persoană nouă, astfel ne vom putea lărgi rețeaua de amici și prieteni”, spun organizatorii.

Picnicul Multicolor este un eveniment pentru toți cei care doresc să cunoască oameni noi sau să se conecteze cu oamenii pe care îi cunosc deja, în alt format.

Picnicul nu este doar pentru membrii comunității LGBT+. Sunt bineveniți toți prietenii și prietenii prietenilor noștri, familiile membrilor comunității noastre și familiile prietenilor noștri. Acesta este un eveniment deschis.

Accesul la picnic este liber și gratuit, cu excepția achitării taxei de la intrarea în Dendrariu (în jur de 4 lei). Fiecare participant este rugat să vină cu păturica, gustările și băutura (non alcoolică) proprie. Cine are jocuri de societate, badminton, minge de volei, frisbee – este încurajat să le aducă.  Pentru mai multe detalii despre eveniment urmăriți pagina de Facebook.

#XVIII-Festivalului etniilor „Unitate prin diversitate”

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului republican al etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate” va fi inaugurat la Chişinău, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt. Pe parcursul zilei de 16 septembrie pe scena principală a festivalului va fi prezentat un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din Moldova.

Evenimentul va debuta la ora 9:30 cu depunerea de flori la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt și o paradă a portului popular, după care la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului republican al etniilor.

La ediţia din acest an participă circa 60 de organizaţii etnoculturale, ce reprezintă 20 de etnii, multiple formaţii artistice inclusiv din raioanele republicii.

#Harp in the Park Afgan

Moldovan National Youth Orchestra continuă seria concertelor de popularizare a muzicii de calitate prin lansarea proiectului Harp in the Park. Un ansamblu constituit din 2 harpe și flaut vor realiza concerte în 4 parcuri din Chișinău. Realizarea unui recital de harpă în aer liber este o premieră absolută. Concertele vor fi susținute de Tatiana Podoleac, Alexandra Răileanu (harpă) și Iacob Rotari (flaut). Așadar, pe data de 16 septembrie va avea loc unul dintre concertele programate  în Parcul Afgan, ora 17.00. Pagina evenimentului aici.

#Iarmarocul secțiilor sportive ediția a II-a

Obosiți de târgurile școlare nesfârșite, la începutul lunii septembrie mamele și tații se confruntă cu o nouă provocare: ce să-i oferi copilului în timpul liber? Alegerea, de obicei, cade pe secțiile sportive. Dar cum știi care activitate sportivă i se potrivește copilului?  Box, fotbal, dans – alegerea sportului potrivit nu este deloc ușoară. Că doar n-o să duceți copilul la fiecare secție la lecție de probă!
Academia Sportului Anatolii Pervnciuc anunță „Iarmarocul secțiilor sportive” – într-un singur loc vom reuni reprezentanți ai tuturor secțiilor. 9 dintre cele mai utile și interesante stiluri sportive! Pe 16 septembrie, cei mai buni antrenori se vor aduna din nou în Indoor Arena pentru a face cunoștință cu viitorii sportivi, pentru a le explica deschis și sincer argumentele pro și contra ale unui sau altui sport.

Într-o sală le veți vedea pe toate. Apropo, vă puteți înregistra la toate secțiile chiar la Iarmaroc, iar de la Academia Sportului copilul dumneavoastră va pleca în postura de sportiv începător.
În program:
– consultații și înregistrare în secțiile sportive
– concursuri și antrenamente
– surprize și cadouri de la parteneri
– Voie bună și o mare de zâmbete

Sunteți așteptați de la 12.00-14.00 la Academia Sportului Anatolii Pervanciuc aflată pe adresa bd. Iu. Gagarin 14. Intrare este gratuită.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente