„Consumă moderat și responsabil”. Peste 60 de companii vinicole vor oferi spre degustare cele mai bune produse de Ziua Național a Vinului

9267988

Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie. Anul acesta va participa un număr record de 60 de producători vinicoli în cadrul evenimentului „Vin din sufletul Moldovei” desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale.

„Vin din sufletul Moldovei” se află la cea de-a 17-a ediție a Zilei Naționale a Vinului și va fi dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – o garanție a calității acestora. Vizitatorii veniți la sărbătoare vor fi îndemnați să cunoască Vinul Moldovei și să-l consume moderat și responsabil.

Timp de două zile în inima capitalei cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților Vinul Moldovei produs pe întreg teritoriul țării. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale realizate, o Curte Țărănească în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei. Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara. Tradiționala Școală a Vinului va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei.

Evenimentul va fi inaugurat oficial prin parada vinificatorilor din toate cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată, prezenți la Ziua Națională a Vinului, și se va încheia cu o Horă imensă. Pe parcursul celor două zile, pe scenă vor evolua ansambluri folclorice din diferite regiuni ale țării, iar serile vor fi marcate de concerte grandioase, cu interpreți și trupe îndrăgite din Republica Moldova.

ZNV 2018

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente