Cum se circulă pe una din arterele principale ale capitalei. INP s-a autosesizat imediat// VIDEO

Timp de o lună circulația pe strada 31 august 1989, tronsonul cuprins între străzile Tighina – Bulgară şi Bulgară – Armenească este sistată din cauza lucrărilor de pozare a reţelelor de apeduct şi canalizare. Cu toate acestea șoferii circulă pe bucata de carosabil rămasă ne-excavată în urma lucrărilor de reparație.

Mai mult, gardul de protecție și indicatorul rutier postat pe porțiunile cu lucrările de reparație au fost înlăturate, iar automobilele circulă direct peste carosabilul excavat.

În imaginile video surprinse de Moldova.ORG se poate de observat cum mașinile, unele de lux, se mișcă lent una după alta pe o porțiune îngustă a străzii. Șoferii ignorează avertismentele rutiere,  iar unul a decis să o ia direct peste pământul rămas în urma muncitorilor.

Solicitată de Moldova.ORG, Alina Bunghez, ofițerul de presă al INP a menționat că instituția  s-a autosesizat în baza videoului trimit de redacție.

„Se va merge la fața locului, Indiferent dacă semnul de circulație este plasat temporar șoferii sunt obligați să respecte regulile de circulație. Aceasta este o încălcare și, respectiv, șoferii vor fi sancționați conform legislației de la 650 la 750 lei”, a menționat Alina Bunghez.

Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a relatat că lucrările de reparație pe strada 31 august în acest perimetru au fost finalizate chiar  înainte de termen. Întrebat când va fi asfaltată această porțiune, Brânzaniuc a spus că cel mai probabil, aceasta  va fi adusă la starea inițială, iar mai târziu se va proceda la reabilitarea acesteia. Acum urmează a fi efectuate lucrări de pozare a reţelelor de apeduct şi canalizare pe str. Tighina, tronsonul cuprins între străzile Bucureşti – Alexei Şciusev.