De 12 ani, în Germania nu s-a mai înregistrat o temperatură de 40 de grade Celsius. Puşi în faţa căldurii de nesuportat, locuitorii oraşului Frankfurt s-au îndreptat către ştranduri şi parcuri pentru a se răcori.

Şi în capitala Cehiei temperatura a urcat până aproape de 40 de grade Celsius. Zeci de oameni au venit pe malurile râului Vltava, unde au făcut baie, s-au plimbat cu hidrobicicletele sau au mers pe apă cu ajutorul unor baloane.

Probleme sunt şi în vestul Europei. Din cauza imenselor incendii de vegetaţie, în Spania, 1400 de oameni au fost evacuaţi dintr-un sat din provincia Extremadura, unde flăcările sunt răspândite de vântul puternic.

La fel de cald este şi în România, dar şi în Bulgaria, unde autorităţile au anunţat că din cauza caniculei sunt posibile incendii de vegetaţie. Vara aceasta multe ţări europene s-au confruntat cu temperaturi ridicate. Mai grav este însă în Orientul Mijlociu şi Asia, unde căldurile au făcut sute de victime. Acum câteva zile într-o localitate din Iran a fost înregistrată o temperatură record de 73 de grade Celsius.