Nume
Parola
Vizualizări: 3676
Promovarea valorilor europene de mediu în Regiunea de Nord a Republicii Moldova
Bălți, 18 Martie 2015 — În data de 19 martie 2015 Asociația Obștească “Caroma Nord” în parteneriat cu Primăria satului Chișcăreni, r. Sîngerei, ONG-le locale și elevii din localitate vor da startul campaniei de informare și conștientizare “Scapă de deșeuri, locul lor nu e localitatea ta!”, activitate desfășurată în cadrul Proiectului “Promovarea valorilor europene de mediu în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”, realizat cu suportul financiar al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova, implementat de FHI 360.

Prin această campanie se urmărește:
1. Promovarea valorilor europene de protecţie a mediului înconjurător;
2. Conștientizarea locuitorilor privind beneficiile colectării selective;
3. Informarea factorilor interesați cu privire la sistemul integrat de management al deșeurilor;
4. Dezvoltarea unui cadru de comunicare și parteneriate pentru implementarea sistemului de colectare selectivă în mediul rural;
5. Promovarea unei atitudini pro-ecologice și reducerea poluării aerului, apei și solului prin gestionarea corectă a deșeurilor;
6. Popularizarea inițiativei de voluntariat printre tineri, parteneri și alte părți interesate.

Asociația Obștească “Caroma Nord” va semna un Protocol de colaborare cu Primăria s. Sîngerei și ONG-le din localitate pentru organizarea și desfășurarea campaniei de informare și conștientizare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor.

Acțiunile se vor desfășura în perioada martie-septembrie curent, iar de acest proiect va beneficia toată comunitatea prin implicarea administrațiilor locale din regiune, voluntarilor, reprezentanților ONG-urilor de profil, elevilor, cetățenilor și agenților economici.

Campania se va încheia cu o acțiune comună de Ziua Mondială a Curățeniei – 23 septembrie - desfășurată simultan în 10 localități din nordul Moldovei, pentru a reaminti faptul că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

Acest eveniment este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin AO Caroma Nord și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.”

Persoana de contact - Rodica Frecăuțanu, Coordonator de proiect, Președinte AO “Caroma Nord”
Tel: (+373 791) 24 353
Email: frecauteanu.r@gmail.com