15:18:59 16.04.2024
Stiri

Plahotniuc anunță că PD va fi un partid Pro-Moldova: „Oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist”

Partide/Comunicate 14.09.2018 20:49 Vizualizări2380 Autor: Ziarul National
Plahotniuc anunță că PD va fi un partid Pro-Moldova: „Oamenilor li s-a indus ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican sau unionist”


Partidul Democrat (PD), care susținea anterior că este o formațiune proeuropeană, va trece în viitorul apropiat printr-o serie de schimbări importante. Astfel, democrații anunță acțiuni prin care PD se va defini drept „partid Pro-Moldova”, o formațiune care „acționează pentru toți moldovenii”. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic al PD și a fost enunțată de președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc.

„În 27 de ani de la independență, partidele în R. Moldova s-au creat și s-au dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus permanent ideea că problemele țării se rezolvă dacă ești proeuropean, prorus, proamerican, unionist și așa mai departe. A fost creată falsa senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni și de problemele lor, s-au ascuns după tema geopolitică din cauza incapacității de a face acțiuni și de a înregistra rezultate pe intern”, a declarat Plahotniuc.

Planul discutat de PD presupune ca reprezentanții partidului să se afle permanent între oameni, să lucreze în comunitățile locale împreună cu autoritățile de acolo, să vină cu proiecte și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate.

De asemenea, în cadrul ședinței CPN s-a discutat și despre programul politic al formațiunii pentru perioada următoare. „Prioritățile pentru viitorul program de guvernare al formațiunii vor fi axate pe moldoveni. Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programul nostru politic. Aceste propuneri și sugestii vor fi prezente în viitorul program de guvernare al PD, dar și în activitatea noastră imediat următoare, pentru că vrem să ne asigurăm că îndeplinim cu adevărat voința poporului”, a spus Plahotniuc.

Liderul democraților a adăugat că direcția strategică a PD este dezvoltarea și modernizarea republicii după modelul occidental. „Este cea mai potrivită și singura cale reală, care poate aduce rezultatele dorite pentru moldoveni. Totodată, Guvernul trebuie să își adapteze acțiunile la prioritățile urgente ale populației, iar aici PD va veni în perioada următoare cu o serie de propuneri de noi proiecte, apărute în urma consultărilor cu cetățenii. Aceste probleme țin de majorarea salariilor și a pensiilor, noi drumuri locale și naționale, aprovizionarea cu apă a localităților, dar și o problemă foarte complexă legată de colectarea deșeurilor în localități”, a conchis Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md