Vlad Plahotniuc anunță remanieri în cadrul Guvernului

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi că în cadrul Guvernului condus de Pavel Filip vor avea loc remanieri. Acestea se vor produce la propunerea premierului, pentru a spori performanța echipei, pe care o conduce.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul partidului de guvernare, după ședința Consiliului Politic Național al PDM.

Astfel, Vlad Plahotniuc a menționat că Guvernul actual a făcut multe lucruri bune pentru perioada, în care activează. În majoritatea domeniilor Executivul a mișcat lucrurile puternic din loc, dar mai sunt domenii, în care, deși s-au produs reforme bune, așteptările oamenilor sunt mai mari.

„Și dacă ne-am angajat să dezvoltam aceste domenii mai departe, atunci trebuie să aducem oameni, care pot să facă acest lucru. Am discutat în acest context cu premierul, și dumnealui, pentru a spori performanța echipei, pe care o conduce, propune să opereze schimbări în componența Guvernului”, a declarat președintele PDM.

Vlad Plahotniuc a menționat că în următoarele zile, va fi efectuată o analiză mai detaliată, iar marți, în ședința săptămânală a formațiunii, vor fi discutate remanierile necesare din cadrul Guvernului.

Astfel, încât tot ceea ce ne propunem să facem pentru oameni si pentru Moldova să poată fi îndeplinit în mod real”, a adăugat Plahotniuc.

Guvernul condus de Pavel Filip a suportat remanieri în luna decembrie 2017. Atunci, președintele PDM Vlad Plahotniuc a anunțat șapte noi membri ai Executivului: ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Svetlana Cebotari, vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, ministrul Justiției – Alexandru Tănase, ministrul Economiei – Chiril Gaburici, vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic, ministrul Agriculturii – Liviu Volconovici și ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi.

La 13 martie 2018, Vlad Plahotniuc a propus-o pe Victoria Iftodi, care era judecător la Curtea Constituțională, în funcția de ministru al Justiției, în locul lui Alexandru Tănase care și-a anunțat demisia din funcție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.