Principală  —  Ştiri  —  Social   —   GENDERDOC-M cere Procuraturii să se…

GENDERDOC-M cere Procuraturii să se autosesizeze pe marginea discursului lui Dodon de la Congresul Familiei

GENDERDOC-M a publicat o declarație prin care cere Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității, dar și Procuraturii Generale, să se autosesizeze pe marginea discursului ținut de președintele Igor Dodon la inaugurarea Congresului Mondial al Familiei.

„Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoase în afara legii”, a declarat președintele.

În opinia GENDERDOC-M, în acest mod președintele instigă la discriminarea comunității LGBT, care au dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării: „Interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare”.

„Cerem Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestui discurs instigator la ură și discriminare, pronunțat de către Președintele statului și răspândit în mass-media”, se menționează în declarația GENDERDOC-M.