În premieră pe scena Teatrului Național „Eugen Ionesco” vor fi jucate spectacole georgiene. Când poți merge să le vizionezi

tatruionescu_(7)

Teatrul „Valerian Gunia” din Poti, Georgia, vine pentru prima dată la „Eugene Ionesco”. Teatrul din Georgia este unul dintre cele mai vechi teatre din Georgia, cu o istorie impresionantă de 136 de ani, cu actori străluciți care vin la noi pentru prima data cu 3 spectacole.

Vezi mai jos programul celor 3 spectacole jucate de Teatrul „Valerian Gunia” din Poti, Georgia:

Vineri, 21 septembrie, ora 18:30, spectacolul „Orasele moarte” de Davit Khorboladze

eurnescoo 1

Este un spectacol cu durata de 65 de minute, bazat pe interviuri și materiale documentare, care povestesc despre oamenii din orasele care sunt pe cale de dispariție cum ar fi Pripyati, Detroit, Neftegorsk. Fiind una din cele mai vechi civilizatii, suntem pe cale de disparitie. Ce poate accelera, prelungi sau stopa acest proces ? Piesa este despre incercarile de a raspunde la intrebari existentiale și problemele de rutină.

Sâmbătă, 22  septembrie, ora 18:30, spectacolul „Război în grădina mea”de Wieslaw Mysliws

eurnescoo 2

Spectacolul este despre o familie care încearcă să găsească un loc sigur în grădina lor. Privind la țara lor bântuită de anarhie, boală și dezastre, unde viața umana nu reprezintă nici o valoare, grădina devine ca o insulă care nu este atinsă de război.

Duminică, 23 septembrie, ora 18:30, spectacolul „Emigrantii” de Slawomir Mrozek

eurnescoo 3

Acțiunea se petrece în noaptea de Anul Nou, în subsolul în care locuiesc doi imigranți: un pseudo-intelectual exilat politic și un muncitor pe șantier. Primul își dorește să scrie o carte, pe când al doilea economisește bani în speranța că se va întoarce acasă și va construi o locuință pentru familia sa. Ideea centrală a piesei „Emigranții” este dezumanizarea. Personajele sunt într-o criză existențială în care expatriații își pierd atât simțul identității cât și pe cel al umanității.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook a Teatrului Național Eugene Ionesco.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente