23:36:32 28.03.2024
Stiri

Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Biroului Național Principal INTERPOL

Social 14.09.2018 14:40 Vizualizări1154 Autor: Ziarul National


Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Biroului Național Principal INTERPOL

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a avut întrevederi la Washington D.C., SUA, cu directorul Biroului Federal de Investigații SUA (FBI), Christopher A. Wray, directorul Biroului Național Principal INTERPOL, Wayne Salzgaber, și cu asistentul adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Internaționale în domeniul aplicării legii și combaterii traficului de droguri, Brooke Darby.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, agenda vizitei de lucru a lui Lecari a inclus o serie de discuții privind prioritățile de cooperare bilaterală pe dimensiunea de securitate și combatere a criminalității transfrontaliere.

„Interlocutorii au salutat succesele și beneficiile reciproc avantajoase, înregistrate în urma multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţiile şi agenţiile de aplicare a legii din SUA, în special suportul consistent oferit Poliției din R. Moldova și nu doar, pe domeniul pregătirii profesionale”, se spune în comunicat.

De asemenea, Fredolin Lecari a participat, alături de Ambasadorul R. Moldova în SUA, Cristina Balan, la ceremonia de absolvire a cursului de leadership al Academiei Naționale FBI SUA (FBI NA) de către președinta Asociației Femeilor din Poliție, Cristina Schimbov. Este prima femeie din cadrul Poliției R. Moldova care a fost acceptată la cursurile FBI, alături de alți 200 de angajați ai serviciilor polițienești din 25 de țări.

De menționat că Fredolin Lecari se numără printre primii absolvenți ai Academiei Naționale FBI din SUA, cu finisarea cursului în anul 2015.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md