(video) Suzuki Vitara facelift se prezintă în mai multe imagini. Poate fi deja pre-comandat în UE

Noul Suzuki Vitara facelift este deja disponibil pentru a fi comandat în unele state europene. Amintim că modelul a suferit modificări în designul exterior și a adoptat sub capotă un nou motor pe benzină.

https://www.youtube.com/watch?v=SajsWOGDoJk

Aspectul crossoverului japonez a fost deconspirat oficial încă la sfârşitul lunii iulie. Vitara a primit o nouă grilă a radiatorului cu elemente cromate verticale, în stilul lui Suzuki SX4 și o altă bară de protecție frontală.

Stopurile cu LED-uri au o “umplutură” diferită. De asemenea, paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţe noi, la fel cum şi linia de jante.

Vara, Suzuki a prezentat doar o singură fotografie cu habitaclul maşinii, în care am văzut doar panoul de bord actualizat cu o grafică nouă şi un ecran color de dimensiuni mari pe mijloc. Mai nou însă, avem un acces mai mare la interior.

Pe lângă panoul de bord menţionat, diferită este tapiţeria scaunelor şi modificat neesențial. Cu toate acestea, Suzuki promite că planşa de bord va conţine suprafeţe din plastic soft-touch, plăcut la atingere.

Pe lângă toate aceste lucruri, noul Suzuki Vitara facelift va avea un nou complex de sisteme de siguranţă şi asistenţă, care vor face modelul cel mai tehnologizat în acest sens dintre toate modelele din gamă. În unele nivele de echipare va fi oferit standard şi include: sistem de frânare automată, sistem de menţinere în bandă, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere şi sistem de avertizare în cazul detectării unor obstacole care se mişcă perpendicular la deplasarea în marşarier.

Noutatea principală în versiunea europeană Vitara este noul motor turbo Boosterjet cu trei cilindri şi un volum de un litru (112 CP şi 170 Nm), deja cunoscut de pe SX4 și Swift. Acest agregat a înlocuit motorul natural aspirat M16A de 1.6 litri (120 CP şi 156 Nm). În gamă mai există un motor turbo Boosterjet cu patru cilindri şi un volum de 1.4 litri (140 CP şi 220 Nm)

Noul agregat de un litru poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte sau un automată cu şase trepte, iar motorul de 1.4 litri poate fi cuplat la cutii manuale sau automate cu şase rapoarte. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală în ambele cazuri.

Amintim că premiera publică a lui Suzuki Vitara facelift va avea loc în luna octombrie la Salonul Auto de la Paris, însă în unele ţări din Europa poate fi deja pre-comandat. De exemplu, în Italia modelul actualizat costă de la 20.980 de euro, cu 1.720 de euro mai puţin decât modelul pre-facelift. Pe de altă parte, în Olanda maşina costă minim 21.999 de euro, cu 200 de euro mai mult.

Maşina va ajunge la dealeri pe la sfârşitul lunii octombrie. Neapărat va veni şi în Republica Moldova, unde va avea un preţ de start mai atractiv.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise