Misiunea OSCE despre incendierea vehiculelor sale la Donețk: „Cineva dorește să nu mai raportăm ce se întâmplă în zonă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE în Ucraina afirmă că nu intenționează să-și întrerupă activitatea în estul acestei țări după ce patru mașini blindate ale sale au fost incendiate la Donețk, în noaptea de sâmbătă spre duminică, informează agenția de presă Unian.

„La etapa actuală, OSCE nu intenționează să-și întrerupă activitatea (în estul Ucrainei)”, se spune într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a OSCE.

Potrivit comunicatului, organizația este de părere că scopul incendierii celor patru mașini lângă biroul OSCE este de a intimida misiunea, pentru ca aceasta să nu mai elaboreze rapoarte pe marginea evenimentelor din Donețk.

„Există, se pare, unii care nu doresc ca misiunea să raporteze despre ce se întâmplă în Donețk. Există unii care consideră că un atac violent asupra unor civili și bunurilor lor constituie un mijloc întemeiat pentru atingerea acestui scop”, se spune în comunicat.

Totodată, comunicatul precizează că răspunderea pentru asigurarea securității reprezentanților misiunii și bunurilor ei stă „pe umerii celor care dețin controlul în Donețk”.

Patru vehicule blindate ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au fost distruse într-un incendiu la Donețk, fief al separatiștilor proruși în estul Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...