În Venezuela cetățenii sunt nevoiți să utilizeze medicamente pentru animale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din cauza penuriei de medicamente din Venezuela, pacienților li se recomandă medicamente pentru animale. Potrivit unor organisme private, lipsurile afectează circa 70% dintre medicamentele din nomenclatorul venezuelean, relatează 20minutes.fr.

În Venezuela nu lipsesc doar materialele medicale, ci și făina, șamponul sau piese de schimb pentru mașini, din cauza lipsei de valută cu care să se finanțeze importurile.

Prednisonul și celleceptul, două imunodepresoare necesare pentru evitarea respingerii unor organe grefate, au dispărut din farmacii în luna iulie. „Doctorul ne-a trimis la farmacii veterinare, ne-a spus că este aceeași substanță și are numai ceva mai multă glucoză”, spune Natacha Albarran de 44 de ani, care a suferit un transplant de rinichi în urmă cu 12 ani.

Guvernul președintelui socialist Nicolas Maduro, confruntat cu o gravă criză economică și care nu mai publică situația lipsei de mărfuri de la începutul anului 2014, neagă penuria de prednison, susținând că în luna iulie a sosit un transport de 1,2 milioane de tablete din Cuba. Executivul adaugă că a inițiat demersuri pentru importul altor medicamente destinate pacienților cu transplanturi.

Venezuela se confruntă cu o profundă criză economică din cauza prăbușirii prețurilor petrolului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...