Actualitate

În ultimele două zile, 17 cazuri de înec pe litoralul românesc

Sâmbătă, pe tot litoralul a fost arborat steagul roşu, care interzice îmbăiatul, turiştii nu ţin cont de avertizările salvamarilor şi merg să se scalde. „Ne zic «Fac ce vreau cu viaţa mea»“, ne-a spus un salvamar din Eforie. La Mamaia, au avut loc aproximativ 30 de intervenţii la limită. „În zona Crush, un tănăr nu a ţinut cont de sfaturile noastre şi în zadar am fluierat după el. A înotat până nu l-am mai văzut şi atunci am plecat după el. Cu greu l-am adus la mal. De ruşine, el a fugit imediat de pe plajă“, spune Gabriel Culeaşeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa.

Salvamarul spune că marea parte a turiştilor înţeleg să nu se aventureze în mare întrucât îşi pun viaţa în pericol şi stau în apă până la genunchi.

Pe lângă salvarea turiştilor din valuri, salvamarii au avut de lucru şi pe uscat. „Într-o singură zi, pe plaja din Mamaia s-au pierdut vreo 50 de copii. Pe unii i-au adus ceilalţi turişti la adăpostul salvamarilor, iar pe alţii i-au zărit colegii noştri plângând pe plajă. Părinţii au impresia că-şi lasă copiii la grădiniţă“, spune Gabriel Culea.

Şi duminică, la Mamaia este arborat steagul roşu. Salvamarii cred că avertizarea va fi şi la începutul săptămânii.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *