07:18:14 19.04.2024
Stiri

Rusia SCHIMBĂ procedura de eliberare a VIZELOR. Cum vor intra cetăţenii străini în Federaţia Rusă, iar cei ruşi - în alte state?

Știri 09.08.2015 15:32 Vizualizări1550 Autor: Ziarul National
Rusia SCHIMBĂ procedura de eliberare a VIZELOR. Cum vor intra cetăţenii străini în Federaţia Rusă, iar cei ruşi - în alte state?


Consulatele Rusiei și țările Acordului Schengen trec la utilizarea tehnologiilor biometrice.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a explicat regulile conform cărora proprietarii pașapoartelor rusești îşi vor putea perfecta vize Schengen după 14 septembrie 2015, când va începe să funcţioneze Sistemul Informațional al Vizelor UE (SIV).

Partea tehnică a problemei pare a fi destul de simplă: solicitanților de viză Schengen pe termen scurt (tip C) li se vor prelua amprentele celor 10 degete şi li se va face o fotografie digitală. Nu este necesară preluarea amprentelor digitale de la copii sub vârsta de 12 ani, precum și de la persoanele care nu le pot prezenta fizic.

Vizitatorii frecvenţi ai țărilor din spațiul Schengen nu vor trebui să-şi ofere datele biometrice de fiecare dată când solicită o nouă viză, deoarece acestea vor fi stocate în baza de date timp de 5 ani.

Toate aceste măsuri au scopul să îmbunătățească securitatea vizelor eliberate, să contracareze imigrația ilegală, terorismul și alte activități ilegale, scrie viza.md.

La rândul lor, misiunile diplomatice ruse din mai multe țări ale lumii primesc, încă din decembrie anul trecut, de la solicitanții străini date biometrice. Consulatele și centrele de vize ale Rusiei în Marea Britanie, Danemarca, Myanmar și Namibia, precum și reprezentanţa Ministerului Afacerilor Externe rus la Aeroportul Internațional „Vnukovo" preiau amprentele digitale la perfectarea vizelor rusești. În total, în această perioadă au fost scanate amprentele digitale ale 53 000 de străini.

La încheierea perioadei de probă, se va lua decizia cu privire la punerea în aplicare a datelor biometrice în practica misiunilor diplomatice ruseşti din alte țări. Acest lucru s-ar putea întâmpla la sfârșitul anului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md