09:27:50 29.03.2024
Stiri

O misiune a FMI întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova până la 20 septembrie

Economie 13.09.2018 16:30 Vizualizări1532 Autor: Ziarul National
O misiune a FMI întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova până la 20 septembrie


O echipă de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău până pe 20 septembrie curent.

Delegația FMI nu va evalua implementarea programului R. Moldova cu FMI, vizita fiind o practică obișnuită a Fondului în raport cu țările care au programe susținute de FMI.

Într-o întâlnire cu premierul Pavel Filip, șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, a menționat că această instituție internațională este un partener al Guvernului și se află la Chișinău pentru a ajuta.

În perioada următoare, echipa de experți a FMI va evalua situația macroeconomică din Republica Moldova, politicile bugetar-fiscale și monetare, prevederile bugetului de stat pentru anul 2019 și progresele înregistrate în sectorul bancar.

Premierul Pavel Filip a raportat că Executivul de la Chișinău continuă să depună eforturi pentru a îmbunătăți starea de lucruri în diferite domenii, conform prevederilor programului cu FMI. Astfel, pe parcursul anului 2018 a fost înregistrată o dinamică pozitivă a tuturor indicatorilor macroeconomici și bugetari: PIB a crescut cu 3,7% în primele 3 luni, iar veniturile la buget s-au majorat cu 12,5%. Totodată, Guvernul continuă promovarea reformelor structurale și sectoriale și în ultima perioadă a reușit să promoveze pachete importante de legi aferente sectorului bancar, amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2018 și la politica bugetar-fiscală, precum si un set de amendamente la legislația și actele normative în domeniul energetic.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md