Sistem de iluminat modern și echipamente de radionavigație. Aeroportul Internațional Chișinău are o nouă pistă de rezervă

collage

La Aeroportul Internațional Chișinău a fost lansată pista de rezervă. Proiectul de construire a pistei de rezervă a fost implementat de compania Avia Invest. 

Pista de rezervă are o lungime de 2500 m și o lățime de 45 m, și un termen de exploatare de până la 30 de ani. În perioada apropiată zborurile vor fi redirecționate pe ea, urmând ca pista de bază să intre în construcție.

Costul lucrărilor s-a ridicat, estimativ, la 15-16 milioane de euro, bani oferiți de către investitori, dar și din veniturile operaționale ale Aeroportului.

Ulterior, prezența a două piste va constitui un beneficiu concurențial pentru Aeroportul Chișinău, fapt ce va atrage companiile aeriene. Noua pistă, spre deosebire de cea de bază existentă, va avea capacitatea de a primi cu regularitate aeronave de orice tip.

Lucrările de reconstrucție a unei noi piste pentru decolări și aterizări a fost realizată conform standardelor europene, susțin reprezentanții companiei. Pista este dotată cu sistem de iluminat și sistem de balizaj luminos modern, care oferă aeronavelor siguranță în condiții de vizibilitate redusă. De asemenea, pista este dotată cu echipamente de radionavigație, ce permite aterizarea din orice unghi și direcție, astfel încât, companiile aeriene vor beneficia de timp de zbor redus şi consum econom de combustibil.  

Lucrările de reparație a pistei de bază au început în anul 2016, iar în toamna anului trecut a fost inaugurat primul segment de un kilometru. Pentru continuarea lucrărilor de construcție era preconizată sistarea activității întregului aeroport, pe timp de noapte, pentru 10-12 ore, timp de aproximativ 4-6 luni, dar acest lucru ar fi reprezentat un impediment și un disconfort considerabil pentru companiile aeriene ce operează zboruri pe Aeroportul Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente