/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Sunt mii de elevi. Câți copiii nu au fost admiși la școală din cauza că nu au vaccinul împotriva rujeolei

13 septembrie 2018, ora 15:58

Deși nu trebuie admiși în instituțiile de învățământ școlar, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu poate spune cu certitudine dacă toți cei 4 mii 935 de elevi stau acum acasă sau nu, pentru că nu are pârghii de verificare. La fel, Ministerul Educației nu știe câți dintre acești copii nu au fost vaccinați din motive religioase, din cauza informațiilor negative despre vaccinuri sau din motive de sănătate, precum nu ne spune câți dintre aceștia sunt din clasele primare, gimnaziale sau liceeni.

„Conform ordinului Sănătății nu ar trebui să meargă la școală. Nu putem verifica strict. Unele sunt listele care trebuie să vină de la medicul de familie, alte cauze sunt că părinții nu vor, alta este că sunt elevi care au probleme care au contraindicații. Direcțiile de învățământ locale monitorizează situația din raioane și ei ne-au dat aceste informații. Conducătorii acestora direcții ne-au informat la sfârșitul săptămânii și la început de săptămână”, a declarat Victor Păgânu, consultant principal al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Precizăm că, până la 12 septembrie au fost înregistrate 281 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fos atestată în perioada 1-31 august, fiind înregistrate 239 cazuri confirmate. În primele nouă zile din septembrie au fost înregistrate 5 cazuri, iar alte 4 rămân a fi suspecte și se află în proces de investigare.

Teritoriile afectate de rujeolă în lunile august și septembrie sunt: Ceadîr-Lunga – 147 cazuri, Vulcănești – 34 cazuri, Ungheni – 20 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 8 cazuri, Ocnița – 7 cazuri, Nisporeni – 4 cazuri, Hîncești – 1 caz și Chișinău – 1 caz. Informația a fost actualizată la 12.09.2018.

Menționăm că, pe întreg teritoriul țării se menține cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram