(foto) Ford S-MAX şi Ford Galaxy au primit un nou motor turbo diesel şi o nouă cutie de viteze

Ford și-a îmbunătățit vehiculul elegant pentru activităţi sportive S-MAX și spaţiosul Galaxy pentru a oferi clienților o eficiență sporită a consumului de combustibil, performanță și rafinament. 

Ford S-MAX și Galaxy sunt acum oferite pentru prima dată cu motorul diesel sofisticat de 2.0 litri Ford EcoBlue, cu variaţii de putere între 120 şi 240 de CP. Totodată, maşinile beneficiază de noua transmisie automată cu opt trepte avansată, controlată cu ajutorul unui levier stilat şi rotativ.

Noul agregat în versiune cu 120 CP, 150 CP și 190 CP, alături de unul cu tocmai 240 CP în formă bi-turbo, oferă puterea, cuplul și performanțele de conducere pe care le poate propune un propulsor capacitate mai mare, alături de un consum eficient de combustibil și emisii reduse de CO2, lucruri care sunt caracteristice motoarelor mici.

Unitatea de propulsie include un sistem integrat de admisie actualizat pentru o respirație optimizată a motorului, un turbo compresor cu inerție redusă care îmbunătățește cuplul la turații reduse şi un sistem de injecție a combustibilului la înaltă presiune care este mai receptiv, mai silențios și oferă o distribuție mai precisă a combustibilului.

Toate contribuie la respectarea celor mai recente standarde Euro 6 privind emisiile, calculate conform procedurii de testare a vehiculelor ușoare armonizate mondiale (WLTP). Etalonarea selectivă a reducerii catalitice a emisiilor contribuie la o îmbunătățire a reducerii NOx.

În mod individual, motorul EcoBlue de 240 CP, bi-turbo, de 2.0 litri, este dotat cu un turbo compresor de dimensiuni mici de înaltă presiune și un altul mai mare de joasă presiune care funcționează în serie la turații reduse, pentru o mai bună reacție și un cuplu sporit. La turații mai mari ale motorului, turbo compresorul mai mare funcționează singur pentru a genera un impuls necesar pentru a furniza o putere de vârf, rezultând o accelerație liniştită și liniară pentru o experiență de conducere mai confortabilă.

Noua transmisie automată cu opt trepte Ford a fost proiectată pentru a optimiza în continuare eficiența consumului de combustibil și pentru a oferi o performanță sensibilă și o schimbare rapidă a vitezelor. Caracteristicile transmisiei:

  • Adaptive Shift Schedule – evaluează stilurile individuale de conducere pentru a optimiza temporizarea schimbării vitezelor. Sistemul poate identifica înclinațiile în pante, rampe şi în curbe, și poate modifica în consecință schimburile de viteze pentru o experiență de conducere mai stabilă, mai angajată și mai rafinată;
  • Adaptive Shift Quality Control – evaluează informațiile despre vehicule și despre mediul înconjurător pentru a ajuta la reglarea presiunii ambreiajului pentru o schimbare a vitezelor în mod constant. Tehnologia poate, de asemenea, să regleze fineţea schimbării treptelor pentru a se potrivi stilului de conducere

Ca alternativă, o transmisie manuală cu șase trepte este oferită de asemenea pentru modelele S-MAX și Galaxy, și ambele vehicule pot fi echipate cu tehnologia Ford Intelligent All Wheel Drive, care măsoară modul în care roțile automobilului prind suprafața șoselei și pot regla livrarea cuplului 50:50 între roțile din față și din spate în mai puțin de 20 milisecunde. Sistemul împarte perfect cuplul între toate cele patru roți și oferă o poziţionare mai sigură pe șosea, în special în condiții alunecoase.

Confortul și utilitatea modelelor Ford S-MAX și Galaxy au fost îmbunătățite pentru șofer și pasageri, cu o serie de actualizări ale tehnologiilor și caracteristicilor avansate.

Transmisia automată cu opt trepte permite sistemului Adaptive Cruise Control, care ajută S-MAX și Galaxy să mențină o distanță confortabilă de mers față de vehiculele din față, să fie combinat cu sistemul Stop&Go. Prin intermediul său, în ambuteiaje, maşina poate frâna/accelera automată în conformitate cu mişcarea autovehiculului din faţă, dacă oprirea durează mai puţin de trei secunde. Pentru opriri care durează mai mult de trei secunde, şoferul poate apăsa un buton special de pe volan sau poate aplica uşor piciorul pe accelerator.

Tehnologia BLIS de pe ambele modele este acum capabilă să avertizeze mai devreme despre vehiculele care se apropie de unghiurile moarte, la viteze mai mari. Ford Blind Spot System poate detecta vehicule care se află până la 18 metri în spate.

În plus, maşinile vor fi oferite cu noul sistem de ştergătoare Ford ClearView Front Wiper System, care îi va ajuta pe șoferi să elimine mai eficient murdăriile de pe parbriz, folosind mai multe jeturi de spălare montate în brațul ștergătorului.

Pentru maşinile cu volan pe dreapta, comutatorul care acţionează frână de mână electrică este mutat pe consola centrală pe partea conducătorului auto. De asemenea, șoferii pot vizualiza mai clar informațiile despre vehicule datorită unui ecran color de 4 inci care va fi integrat standard în panoul de bord. Un ecran sofisticat de 10 inci, personalizabil, cu vitezometru animat în stil analogic și turometru, este de asemenea disponibil pentru a fi comandat.

Tehnologia sofisticată de inhibare activă a zgomotelor se numără acum printre dotările standard de pe modelele S-MAX Vignale şi S-MAX și Galaxy echipate cu motorul de 240 CP.

Noile opțiuni de culori exterioare includ nuanţele Chrome Blue și Silver Diffuse, iar modelele S-MAX ST-Line dispun acum de etriere de frână roșii. 

Ambele modele actualizate pot fi comandate în Europa începând de astăzi. Până la sfârșitul anului, atât gama Ford S-MAX, cât și gama Galaxy, va adaugă motoare EcoBoost pe benzină de 1.5 litri cu 165 de CP.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/