Încă un cetățean turc „cu viziuni radicale”, reținut de SIS, declarat indezirabil și expulzat din Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încă un cetățean turc a fost identificat și reținut de Serviciul de Informații și Securitate pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, acesta realiza acțiuni de justificare și propagare a viziunilor radicale.

Totodată, potrivit unui comunicat al Serviciului, urmare a desfășurării măsurilor de investigație, a fost stabilit că persoana a încălcat regimul de ședere în Republica Moldova, aplicând diverse metode pentru a se ascunde de organele abilitate, folosind mai multe adrese pe aria municipiului Chișinău.

„Cetățeanul străin a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioada de 5 ani din raționamente de securitate națională și îndepărtat către țara de origine, conform practicilor și normelor internaționale”, se menționează în comunicatul SIS.

Vedeți și: Șapte cetățeni turci din cadrul liceului „Orizont”, ridicați de SIS și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova

Amintim că la data de 6 septembrie curent, Serviciul de Informații și Securitate a declarat ca persoane indezirabile și expulzat de pe teritoriul țării șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...