/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Copiii căror demnitari din Moldova au studiat sau sunt elevi la rețeaua de licee „Orizont”

13 septembrie 2018, ora 11:35

Totuși, copii altor demnitari și funcționari de stat au studiat sau continuă să studieze la liceul dat. Potrivit unei surse din cadrul liceului, printre foștii elevi ai liceului se numără copii lui Andrei Galbur, fostul ministru de Externe, Eugen Carpov, deputat neafiliat, ambii feciori ai premierului Filip. De asemenea și copii lui Dorin Receanu, fostul ministrul de Interne, Octavian Calmîc, fostul ministru al Economiei și Infrastructurii, Valeriu Streleț, fostul premier, Crudu Valentin, fost viceministru al Educației, Vitalie Marinuță, fost ministru al Apărării, Alexandru Stoianoglo, fost deputat democrat și lui Iurie Leancă care în prezent deține funcția de prim-vicepremier. De asemenea și copii lui Vitalie Iurcu și a lui Vladimir Cebotari au studiat la Orizont.

Potrivit Ziarului de Gardă, printre actualii sau foștii elevi ai liceului se numără și copii șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, copii deputatului Vladimir Țurcan (PSRM), Oleg Sârbu (PDM), a ministrului de Interne, Alexandru Jizdan sau a șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

Amintim că, șapte angajați ai liceelor din Turcia au fost expulzași din țară 6 septembrie curent. Persoanele au fost declarate periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, iar SIS le-a expulzat din țară. Acum acestea sunt deținute în diferite închisori din Turcia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram