18:41:52 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Avertismentul DUR al Ambasadorului UE la Chișinău: „NU vom trece ușor peste derapajele antidemocratice” din R. Moldova

Politică 13.09.2018 10:25 Vizualizări2073 Autor: Ziarul National
VIDEO // Avertismentul DUR al Ambasadorului UE la Chișinău: „NU vom trece ușor peste derapajele antidemocratice” din R. Moldova


Uniunea Europeană urmărește cu atenție cum sunt respectate statul de drept, libertățile și drepturile fundamentale ale omului, dar și procesele democratice din R. Moldova și „nu va trece ușor peste derapajele antidemocratice”.

Avertismentul vine de la Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, și a fost făcut în cadrul seminarului „Legislația electorală din Republica Moldova, regulamentele și practicile partidelor politice din perspectiva incluziunii: constatări și provocări”, desfășurat ieri la Chișinău de către Fundația Est-Europeană.

„Uniunea Europeană și eu am subliniat în nenumărate rânduri atenția pe care o acordăm respectării statului de drept, a libertăților și drepturilor fundamentale și a unui mediu pluralist democratic. Doresc să punctez din nou aceste aspecte, poate și doar pentru a reconfirma că memoria noastră nu este scurtă și că nu vom trece ușor peste derapaje antidemocratice și peste nerespectarea condițiilor asumate”, a declarat diplomatul european.


Potrivit lui Michalko, în linii generale, legislația R. Moldova corespunde strandardelor internaționale, dar mai există zone care necesită îmbunătățiri, inclusiv cadrul electoral.

„Implementarea în practică mai continuă să rămână punctul vulnerabil al R. Moldova”, a punctat diplomatul.

Prezentă la eveniment, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a afirmat că instituția pe care o conduce acționează în baza legilor aprobate de Parlament și are misiunea să asigure „condiții egale” pentru toți alegătorii și candidații în cadrul alegerilor.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md