NACTOY 2019: A fost anunţată lista oficială a modelelor semifinaliste

Organizatorii concursului “2019 North American Car, Utility and Truck of the Year Awards” a anunţat lista oficială a modelelor semifinaliste care vor lupta pentru simpatia juraţilor şi pentru marele premiu. Din cele 47 de maşini acceptate în concurs, în etapa următoare vor merge doar 29, împărţite în trei categorii.

Lista celor 47 de maşini acceptate pentru concurs, aleasă la 31.07.2018

Categoria “Autoturismul anului” include 14 semifinaliști, cu două maşini mai multe decât de obicei, ca urmare a egalității în vot. Singurele modele făcute de producători europeni, care au intrat pe listă, sunt: noile Audi A6Mercedes-Benz A-ClassVolkswagen Jetta și Volvo S60.

Cu toate acestea, mărcile din Coreea și Japonia sunt cele care domină lista, reprezentând restul celor nouă semifinaliști din această categorie: Genesis G70Hyundai VelosterKIA ForteHonda InsightMazda6Nissan AltimaNissan LEAFToyota Avalon/Avalon Hybrid și Toyota Corolla Hatchback.

Singura mașină de la o marcă americană este Buick Regal Tour X.

Mergând mai departe, ajungem la categoria “Maşină utilitară a anului”, la care vor participa mulți concurenți puternici, care vor lupta pentru premiul de top. Aceasta include noul BMW X5Hyundai Santa FeHyundai KONA, Jaguar I-PACEJeep Wrangler, Nissan Kicks, Subaru AscentToyota RAV4Volvo XC40Acura RDXCadillac XT4 și Infiniti QX50.

Există şi o a treia categorie “SUV/Pick-up-ul anului”, care este formată doar din trei candidați, astfel încât toți vor trece în runda următoare fără a fi nevoie de un vot al juraților. Semifinaliștii confirmați sunt Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500 şi Ram 1500.

Următoarea etapă a concursului va face ca jurații să se adune în Ypsilanti, Michigan, în perioada 16-18 octombrie, pentru test drive-uri cu aceste maşini.

După finalizarea rundei secundare de voturi, finaliștii din fiecare categorie vor fi anunțați la Salonul Auto de la Los Angeles în ziua de 28 noiembrie, iar marii câștigătorii de la Salonul Auto de la Detroit la 14 ianuarie 2019.

Vezi şi: (video) Concursul NACTOY 2018: Câştigător este un sedan Honda, un crossover Volvo şi un SUV Lincoln

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/