Primarul Dorin Chirtoacă își sărbătorește ziua de naștere: Edilul împlinește 37 de ani!

Primarul general, Dorin Chirtoacă, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Edilul capitalei împlinește vârsta de 37 de ani. Cu această ocazie, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a adresat nepotului său un mesaj de felicitare în care îi mulțumește pentru spiritul patriotic şi pentru că „transformă capitala Republicii Moldova într-o capitală europeană”.

„Vă mulţumesc pentru spiritul patriotic cu care vă desfăşuraţi activitatea şi conduceţi capitala republicii. Sunt mândru că Chişinăul are un Primar care luptă cu adevărat pentru Dreptatea, Bunăstarea, Libertatea şi Unitatea Neamului Românesc şi mă bucur să văd cum, pas cu pas, capitala Republicii Moldova se transformă într-o capitală europeană.

Vă mulţumesc, în numele colegilor liberali, pentru devotamentul şi profesionalismul de care daţi dovadă în tot ceea ce faceţi, pentru eforturile pe care le depuneţi alături de echipa Partidului Liberal întru binele, prosperitatea republicii şi integrarea ei în marea familie unită a statelor europene.

Vă doresc din partea echipei liberale multă sănătate, multă răbdare şi forţe inepuizabile pentru a realiza ceea ce ne-am asumat încă de la fondarea Partidului. Fie ca rodul muncii căreia V-aţi dedicat cu trup şi suflet, să fie cules şi apreciat la justa valoare, iar viaţa să Vă fie încununată doar de realizări măreţe şi victorii” se arată în mesajul de felicitare a lui Mihai Ghimpu.

De notat că pe pagina sa de facebook Mihai Ghimpu a postat o imagine sugestivă şi o urare cu “La mulţi Ani!”:

lei

Precizăm că Dorin Chirtoacă este vicepreședinte al Partidului Liberal. Mama lui Dorin Chirtoacă este sora președintelui PL, Mihai Ghimpu și a regretaților Gheorghe, Simion și Visarion Ghimpu.

Din 17 iunie 2007 este primar general al municipiului Chișinău. La ai săi 29 de ani pe atunci, Dorin Chirtoacă devenise cel mai tânăr primar al unei capitale europene.

Astăzi Dorin Chirtoacă se află la cel de-al treilea mandat consecutiv de primar al Chișinăului, după ce a învins în turul doi de scrutin din 28 iunie 2015, obținând 53,54% din voturi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.