Un fost deputat cere ajutorul Rusiei pentru a-l proteja de autorităţile de la Tiraspol

Președintele Asociației politologilor independenţi din Transnistria Andrei Safonov s-a adresat Ambasadei Rusiei în Moldova cu o cerere pentru a-i proteja familia de “abuzurile autorităţilor de la Tiraspol”. Potrivit lui Safonov, autorităţile din stânga Nistrului „vor să-i creeze familiei sale condiții insuportabile pentru trai”.

Andrei Safonov a declarat că a recurs la acest gest, după ce familia sa, care locuieşte la Tiraspol, a primit două scrisori de la aşa-zisul minister al Justiției din regiunea transnistreană şi de la furnizorul local de electricitate.

Potrivit lui Safonov, în documentul emis de aşa-zisul minister al Justiţiei sunt indicaţii privind eliminarea Asociației politologilor independenţi din Transnistria, dat fiind faptul că aceasta nu ar corespunde legislaţiei locale. Cât priveşte furnizorul de energie electrică, acesta a solicitat reîncheierea contractului privind prestarea serviciilor. Aceasta pentru că asociația ca entitate juridică este înregistrată pe adresa domiciliului lui, în caz contrar acesta amenință că va opri energia electrică din 13 august.

„Am toate motivele să tratez aceste fărădelegi ca o răzbunare pentru că mi-am exprimat în mod deschis poziţia critică faţă de acțiunile autorităților actuale din regiunea transnistreană”, a declarat Andrei Safonov.

În aceste condiţii, Andrei Safonov a menţionat că va face o adresare şi conducerii de vârf a Federaţiei Ruse. „Poziţia mea pro-rusă este cunoscută din publicaţiile mele şi îmi oferă acest drept”, a spus politologul.

Andrei Safonov de 51 de ani a fost deputat în Parlamentul Moldovei de prima legislatură. În 1991 a intrat în executivul din regiunea separatistă în calitate de aşa-zis ministru al ştiinţei, educaţiei, culturii şi religiei. În1992-1993 a fondat agenţia olvia-press. De trei ori a candidat la funcţia de aşa-zis preşedinte al regiunii transnistrene.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.