/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ani grei de închisoare pentru directorul unui Gimnaziu-internat din Chișinău

missing
12 septembrie 2018, ora 18:43

Se stabilește lui Sandler Igor Leu o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani și șase luni. Drebot Vladimir Vladimir anul nașterii și codul personal indicat în text. Se aplică o pedeapsă principală sub formă de închisoare pe un termen de 17 ani cu executare în penitenciar de tip închis”, a citit judecătorul sentința.

Ambii condamnați au lipsit de la pronunțarea sentinței. Avocatul spune ca aceștia au invocat motive personale, fără a oferi alte detalii. Apărătorul a mai anunțat că va ataca sentința la Curtea de Apel.

La materialele cauzei nu sunt prezente nicio probă, niciun înscris, care ar confirma că Sandler Igor avea înțelegerea prealabilă cu Drebot Vladimir în aspectul legat de traficul de copil”, Roman Aronov, avocatul condamnaților.

Vreau să-mi exprim speranța că sentința în cauză va servi în viitor ca un imbold pentru societate și va contribui măcar într-o mică măsură la contracararea fenomenului de trafic de ființe umane”, Ina Malai, procuror.

Pe lângă aceasta, cei doi inculpați trebuie să achite victimei și prejudicii în valoare totală de 800 de mii de lei.

Câte consilieri psihologice va avea nevoie pentru a se reabilita și reieșind din mărimea prejudiciului moral care a fost cauzat. Consider că este o sumă echitabilă prejudiciului care a fost cauzat copilului prin acțiunile ilegale ale inculpaților”, Natalia Bayram, avocatul victimei.

Avocata victimei spune că în prezent aceasta duce o viață normală, însă psihologii nu au putut evalua, cu exactitate, cum acest caz îi va afecta viața.

La moment, instituția de învățământ dânsul a schimbat-o și își continuă copilăria și viața obișnuită. Psihologii nici până în ziua de astăzi nu știu care vor fi repercusiunile unui abuz sexual asupra dezvoltării a unui copil, deci nu se cunosc consecințele”, Natalia Bayram, avocatul victimei.

Igor Sandler a fost reținut acum un an. Procurorii au stabilit că directorul Gimnaziului internat nr 3 din capitală a transmis omului de afaceri un copil plasat în instituţia de învăţământ, pentru a fi exploatat sexual, de către acesta. Ca urmare, cu acordul directorului, victima, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău, închiriat de către omul de afaceri. De la începutul anchetei, cei doi inculpați au fost deținuți în arest preventiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram