Linkuri accesibilitate

Guvernul Moldovei a modificat procedura de intrare şi şedere a investitorilor străini şi lucrătorilor imigranţi


Guvernul Moldovei a aprobat în ședința de astăzi modificări la legislație în vederea optimizării în continuare a procedurilor de intrare şi şedere a investitorilor străini şi lucrătorilor imigranţi. Potrivit agenției Moldpres, proiectul încearcă să elimine dificultățile pentru obținerea vizelor și să adune toate obligațiile într-o singură lege.

Potrivit proiectului, vor avea dreptul facilitat de aflare şi şedere provizorie pe teritoriul R. Moldova şi persoanele fizice aflate în vizită de afaceri din cele 164 state membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Termenul de aflare pentru vânzătorul profesionist va fi extins de la 90 de zile, la 6 luni calculate cumulativ pe parcursul unui an de zile. Solicitanții nu vor mai fi obligați să anunțe imediat autoritatea competentă pentru străini despre intrarea în ţară a vânzătorului profesionist, a prestatorului de servicii contractuale sau a profesionistului independent, dacă acestea se vor afla pe un termen de până la 90 de zile.

Investitorii şi lucrătorii migranţi vor putea solicita de la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova de peste hotare viza de lungă şedere de tip „D”.

De asemenea, se preconizează simplificarea procedurii de încadrare în scop de muncă pe teritoriul Republicii Moldova a lucrătorilor sezonieri în munci agricole şi a celor frontalieri.

XS
SM
MD
LG