Linkuri accesibilitate

Un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului a fost trimis în judecată, fiind acuzat de fraudarea fondurilor europene


Vasile Rusnac, responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului în cadrul unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, informează Direcția Națională Anticorupție din România, citata de agenția Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile (europene şi de la bugetul de stat), denumit „Egalitate pe piaţa muncii - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, în cursul anului 2014, între beneficiarul proiectului (Agenţia Naţională Antidrog) şi Arhiepiscopia Tomisului Constanţa a fost semnat un acord în baza căruia aceasta din urmă trebuia să desfăşoare cursuri de formare profesională (operator introducere, validare, prelucrare date - calificare; îngrijire bătrâni la domiciliu; patiser - cofetar) cu un număr de 230 de persoane vulnerabile. In realitate aceste cursuri nu au avut loc, iar persoanele răspunzătoare de proiect și-au însușit banii.

Din partea Arhiepiscopiei Tomisului persoana răspunzătoare a fost Vasile Rusnac, care și-a recunoscut vina. Suma delapidată de reprezentantul arhiepiscopiei Tomisului este de 346.903 lei.

XS
SM
MD
LG