(video) Citroen aduce la Salonul Auto de la Paris conceptul C5 Aircross plug-in hybrid

Francezii de la Citroen sunt deja gata de Salonul Auto Internaţional care se va desfăşura la ei acasă, în Paris, între 4-14 octombrie 2018. Marca anunţă noutăţile care vor putea fi văzute de vizitatori în standul său de 1.600 de m².

Citroen va afişa o gamă complet modernizată, modernă și consistentă de maşini, o ofensivă de modele care devine un succes. În prima jumătate a anului 2018, marca a înregistrat o creștere de 9% în lume. În Europa, marca a înregistrat cel mai înalt nivel de vânzări timp de șapte ani și a câștigat cote de piață atât pentru vehiculele dedicate pasagerilor, cât și pentru cele comerciale.

Această dinamică a fost susținută de îmbunătățirea cuprinzătoare a mărcii, inspirată de clienții săi și de experiența lor în domeniul automobilelor, care va fi exprimată la Salonul Auto de la Paris prin:

  • o zonă “SUV” cu premiera mondială a noului SUV Citroen C5 Aircross, împreună cu SUV-ul C3 Aircross care a înregistrat deja peste 100.000 de vânzări;
  • o zonă “Hatchback” care va găzdui noul hatchback C4 Cactus cu suspensia sa progresivă hidraulică, alături de bestsellerul C3 cu peste 400.000 de unități vândute, care va fi prezentat într-o ediţie exclusivă şi limitată JCC+ într-o premieră mondială, precum și C1 Urban Ride;
  • o zonă “Familie” cu modele ultra-confortabile, adaptate tuturor nevoilor clienților, cu a treia generație Berlingo în cele două versiuni M și XL, însoțite de monovolumele Grand C4 SpaceTourer (Picasso) și SpaceTourer;
  • un stand special pentru premiera noului Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept, primul PHEV Citroen;
  • o zonă cu o gamă de modele complet certificate în conformitate cu noul protocol WLTP, care beneficiază de cele mai eficiente tehnologii în ceea ce privește standardele de reducere a poluării, cum ar fi SCR (Selective Catalytic Reduction) şi GPF (Gasoline Particulate Filters);
  • o zonă “Fashion Car/Art Car” care va prezenta creațiile designerului vestimentar Jean-Charles de Castelbajac (E-MEHARI, C3);
  • o zonă cu maşini asociate cu alți parteneri iconici: revista ELLE (un C3 special) și Rip Curl (C3 Aircross și SpaceTourer)
  • o zonă “Racing”, cu C3 WRC și un simulator de conducere pus la dispoziția fanilor;
  • o zonă cu evenimente care implică buticul “Le Petit Citroën” cu noul Berlingo Van transformat și “Café Bulle” cu băuturi Orangina;
  • o zonă cu indicii care vor face referire la istoria brandului Citroen, care va sărbători aniversarea a 100 de ani în 2019, cu expoziția lui 2CV Van și 5 HP!

Cât priveşte noul Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept, producătorul a intrat în detalii şi ne comunică specificaţiile maşinii. Prototipul de la Salonul Auto de la Paris va avea la exterior o livrea specifică şi inserţii de culoare albastră. O combinaţie similară de culori va exista şi la interior. Jantele îi vor fi de 19 inci.

Noul Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept beneficiază de un motor care este ecologic și economic de utilizat, cu o eficiență și performanțe remarcabile în toate situațiile, cu combinația unui benzinar PureTech 180 (180 CP/250 Nm) și a un motor electric de 109 CP, care se află între motorul cu ardere internă și cutia de viteze. Motorul electric este alimentat de o baterie litiu-ion de înaltă tensiune de 200V, cu o capacitate de 13.2 kWh.

În modul hibrid, ambele motoare își combină puterea pentru a oferi cele mai bune din ambele lumi: o puterea totală de 225 CP este transmisă pe roțile din față, iar cuplul va fi disponibil de la cele mai mici turații ale motorului. Nivelul de consum declarat este de 2 l/100 km, iar cantitatea de emisii generată este de mai puțin de 50g de CO2/km. Aceasta este o economie de 40% în ceea ce privește consumul, comparativ cu un model alimentat exclusiv prin combustie. Motorul cu combustie mai este echipat cu un demaror-generator pentru a-l asigura că va porni liniștit și instantaneu.

Un sistem de frânare cu asistență electrică (“i-booster”) recuperează energia disponibilă în fazele de frânare și de decelerare, oferind astfel o autonomie suplimentară de până la 10%. Acest lucru se întâmplă datorită transferului energiei mecanice în energie electrică stocată în baterie. Sistemul permite reîncărcarea bateriei și crește disponibilitatea conducerii electrice.

Cutia de viteze automată EAT8 rapidă și eficientă a fost modernizată cu o schimbare optimă a treptelor de viteză, îmbunătățind rafinamentul și plăcerea de a conduce. Aceasta mai este capabilă să prelucreze cuplul de 337 Nm oferit de motorul electric și un mod de frânare care îi permite maşinii să decelereze fără apăsarea pedalei de frână.

Comutarea între folosirea motorului electric și motorul cu combustie este gestionată automat în funcție de nivelul de încărcare a bateriei și acțiunile conducătorului auto. Cu toate acestea, șoferul poate alege cu ușurință modul de conducere – ZEV, Hybrid sau Sport – în orice moment, folosind un comutator de pe consola centrală, în partea dreaptă a levierului cutiei de viteze.

Timpul de încărcare este optimizat: de la o priză standard, acumulatorul se reîncarcă peste noapte, între patru ore (14A) și opt ore în funcție de modelul socket-ului. Încărcarea bateriei se poate face mai repede prin intermediul unui wall box de 32A, disponibil pentru cumpărare sau închiriere, și durează doar două ore.

Cablurile de încărcare sunt stocate într-un spațiu dedicat sub podeaua portbagajului. Autonomia în regim electric va putea atinge 50 de km sau mai mult în dependenţă de stilul de condus.

Panoul de bord şi sistemul multimedia va conţine afişaje şi meniuri dedicate propulsiei hibride.

Ca model de serie îl vom vedea la începutul anului 2020 şi acesta va marca startul perioadei în care Citroen intenţionează să lanseze cel puţin câte o maşină hibridă anual, iar în paralel, până în 2025, francezii îşi doresc ca fiecare automobil să aibă o versiune electrică.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/