În capitală vor fi instalate 35 de platforme noi pentru colectarea deșeurilor menajere. Cum vor arăta acestea// FOTO

Până la sfârșitul lunii septembrie, în capitală vor fi instalate circa 35 de platformelor noi pentru colectarea deșeurilor menajere, iar până la finele anului încă 150 de obiective, inclusiv 10 platforme subterane.

Primăria Chișinău a precizat că în această săptămână se instalează platforme noi pe str. Vasile Lupu, str. Piața Unirii Principatelor Române şi str. Eugen Coca.

Platformele de tip nou reprezintă o construcție metalică, cu elemente din lemn și cu acoperiș, în care sunt aranjate containerele pentru deșeuri. Acestea sunt amenajate în curțile blocurilor de locuințe și pe străzile principale, unde există platforme neamenajate.

Acțiunile au început anul trecut și se desfășoară în cadrul proiectului „Modernizarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere”, care prevede modernizarea sau construirea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor, inclusiv 10 platforme subterane.

Proiectul este realizat de autoritățile administrației publice locale, cu susţinerea Fondului Ecologic Național. Valoarea totală a proiectului este de 27 milioane lei, iar lucrările vor continua și în anul 2019.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.