07:40:39 19.04.2024
Stiri

Cine vor fi oaspeții lui Igor Dodon la „congresul mondial al familiei” de la Chișinău, organizat împreună cu un ONG din SUA, finanțat de ruși: Patriarhul Kiril nu mai e în cărți

Politică 12.09.2018 12:19 Vizualizări2621 Autor: Ziarul National
Cine vor fi oaspeții lui Igor Dodon la „congresul mondial al familiei” de la Chișinău, organizat împreună cu un ONG din SUA, finanțat de ruși: Patriarhul Kiril nu mai e în cărți


Președintele Igor Dodon a anunțat că, în perioada 14 - 16 septembrie curent, la Chișinău va fi organizat un „congres mondial al familiei, sub egida preşedintelui Republicii Moldova.

La eveniment și-ar fi confirmat participarea câteva sute de persoane din peste 40 de ţări, susține șeful statului.

Igor Dodon afirmă că alături de el vor fi „E.S Cardinalul Petro Parolin; Olga Epifanova, vicepreședintele Dumei de Stat din Federația Rusă; Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie; Prințul Louis de Bourbon din Franța, reprezentanți ai mitropoliilor din mai multe state, organizații obștești, persoane publice etc.”.

Din lista anunțată lipsește Patriarhul Kiril, anunțat anterior ca participant la eveniment chiar de Dodon.

CITIȚI și OPINIE // Acțiune de promovare a AGENDEI RUSEȘTI, cu bani de la finanțatorii războiului din estul Ucrainei: Evenimentul dedicat familiei, pe care Dodon îl organizează în toamnă la Chișinău, „nu are nimic cu denumirea”

Congresul se va desfășura în incinta Palatului Republicii. Deschiderea evenimentului va avea loc pe 14 septembrie, iar închiderea - pe 15 septembrie. Pe data de 16 septembrie, participanții la forum vor participa la slujba oficiată la Catedrala Mitropolitană din Chișinău și vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

„Obiectivul congresului constă în consolidarea familiei ca cea mai importantă instituție a societății, dezbaterea problemelor demografice din regiunea noastră şi din lume ş.a.”, a mai adăugat Dodon.

Menționăm că, anterior, presa a scris că Organizația Internațională pentru Familie din SUA este susținută financiar de Konstantin Malofeev, apropiat al Kremlinului și asociat al lui Dughin în echipa de promovare a imaginii „conservatoare” a Rusiei putiniste. Acest eveniment de la Chișinău este pregătit încă de anul trecut, din august 2017, din momentul când Dodon l-a întâlnit pe Malofeev la Muntele Athos.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md