Bătrână din Basarabeasca, salvată din propriul beci unde a intrat pentru a verifica dacă vinul e fermentat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O bătrână din Basarabeasca a avut nevoie de intervenția salvatorilor după ce a intrat în beciul din propria curte și nu a mai reușit să iasă, fiind intoxicată cu dioxid de carbon. Potrivit primelor informații femeia a intrat în beciul locuinței unde avea loc procesul de fermentare a vinului, iar rudele acesteia au depistat la scurt timp lipsa acesteia.

Cazul a avut loc în seara zilei de 11 septembrie. În regim de urgență apropiații au apelat Serviciul 112 pentru a solicita ajutor. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care echipați au intrat în încăpere și au scos bătrâna în vârstă de 84 de ani. Femeia a fost preluată de o echipă medicală pentru îngrijiri medicale.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului.

Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în funcție de durata de ardere a lumânării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

În astfel de situații, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat. Potrivit datelor IGSU în anul 2017 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat cinci persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...