‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Moldova va fi creată Asociaţia producătorilor de pomuşoare şi miere cu indicaţie geografică...

În Moldova va fi creată Asociaţia producătorilor de pomuşoare şi miere cu indicaţie geografică protejată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii de pomuşoare și apicultorii din zona Codrilor au început procesul de înregistrare juridică a unei asociaţii. În paralel cu aceasta, ei pregătesc pachetul de documente pentru a-l prezenta autorităţilor responsabile din Republica Moldova și reprezentanţilor UE şi a obţine DOP (denumire de origine controlată) şi IGP (indicaţie geografică protejată).

Potrivit coordonatorului grupului de inițiativă, Iurie Tarai, director al întreprinderii agricole Lolly Berry, noua asociație se va axa pe consolidarea producătorilor de nișă, în special pomuşoare: afine, mure, coacăză și altele pentru export. Fondatorii asociației planifică să transfere majoritatea plantațiilor lor de pomuşoare în regim de conversie, apoi să treacă la producerea ecologică.

Apicultorii au fost invitaţi în asociaţia respectivă pentru a participa,  anul viitor, la procesul de producere a gemurilor, dulcețurilor fără zahăr. Conform planului creat de aceştia, produsele vor fi vândute în supermarketurile din UE. Membrii asociaţiei speră că certificatele de conversie/organic şi marca comercială cu IGP le vor asigura un adaos comercial de circa 20-30%.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›