/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Tranzacţie de 14 milioane lei cu acţiunile băncii controlate de familia Voronin

missing
12 septembrie 2018, ora 08:21

Cine a vândut un pachetul de acţiuni nu este clar. Reprezentanţii băncii nu au răspuns la apelurile telefonice.

O cotă apropiată ca mărime (4,88%) din capitalul băncii deţine Serghei Socolov, director al Departamentului organizări evidenţei şi соntrоlului și contabil-şef al Băncii.

Potrivit rapoartelor băncii, cel mai mare pachet de acțiuni la Fincombank de 12,47% este deținut de Oleg Voronin, președintele Consiliului de Administrație, care împreună cu familia sa controlează 20,09% din capitalul instituției.

Urmează fondul de investiții Westem Nls Епtеrprisе Fuпd (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și Victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are o cotă de 9,81%.

Fincombank a obținut în prima jumătate a acestui an un profit de 20,1 milioane lei, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut (18,4 milioane lei).

Mai adăugăm că patru luni în urmă Banca Naţională a sancționat cu o amendă de 362.000 lei Fincombank pentru nerespectarea unor cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

Atunci conducerea băncii s-a ales cu avertisment pentru nerespectarea unor cerințe ale legislației cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram