Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.09.2018

La ANSA a avut loc o întrevedere de lucru a conducerii Agenției cu un grup de specialiști de la Rosselihoznadzor

La ANSA a avut loc o întrevedere de lucru a conducerii Agenției cu un grup de specialiști de la Rosselihoznadzor

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi a avut o întrevedere cu un grup de specialiști de la autoritatea publică responsabilă pentru siguranța alimentelor din Federația Rusă, Rosselihoznadzor. Subiectul discuției a fost axat pe extinderea colaborării bilaterale, specialiștii de la Moscova solicitând de la ANSA acceptul pe piața R. Moldova a producției întreprinderilor rusești specializate în fabricarea alimentelor de origine animală.

Gheorghe Gaberi a a expus opinia, conform căreia  relațiile de export ar trebui bazate pe principiul parității,  menționând că, ANSA a expediat Rosselihoznadzorului o listă de 248 de întreprinderi agricole,solicitanți pentru exportul în Federația Rusă a fructelor și legumelor. Din întreaga listă au fost acceptate doar 2. În schimb, posibilitatea de export a a fost oferită de Rosselihoznadzor la 54 de agenți economici care nu se găsesc în lista nominalizată și producția cărora n-a fost certificată de ANSA.

Specialiștii de la Rosselihoznadzor au dat asigurări că poziția și propunerile ANSA vor fi aduse la cunoștința autorității pe care o reprezintă pentru a fi găsite soluții reciproc acceptabile.

La întrevedere au participat Directorii Generali Adjuncți ANSA, Ion Toma și Ela Malai, șefii de Direcții Vitalie Carauș, Vitalie Porcescu, Svetlana Lungu și Diana Gherman.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus