10:57:54 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Procuratura Generală va fi sesizată în legătură cu modul de gestionare a stațiilor de IRIGARE din R. Moldova. Pavel Filip: „Consider acest lucru o crimă”

Economie 11.09.2018 19:50 Vizualizări1468 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procuratura Generală va fi sesizată în legătură cu modul de gestionare a stațiilor de IRIGARE din R. Moldova. Pavel Filip: „Consider acest lucru o crimă”


Procuratura Generală urmează să investigheze modul în care au fost gestionate stațiile de irigare din R. Moldova și să-i pedepsească pe cei care se fac vinovați de situația dezastruoasă din sectorul public de irigare. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Pavel Filip, care astăzi, în cadrul unei ședințe, a criticat managementul defectuos al Agenției „Apele Moldovei” și situația deplorabilă din sectorul public de irigare.

Această solicitare a venit după ce în cadrul ședinței a fost prezentat un material video privind situația dezastruoasă la Stația Tehnică de Irigare Cărpineni din raionul Hâncești. Chiar dacă această stație este nefuncțională încă din anul 2014, în cadrul acesteia activează 11 angajați, iar datoriile la salarii depășesc 154 de mii de lei.

Într-o situație similară se află și celelalte 11 Stații Tehnologice pentru Irigare din R. Moldova, unde sunt angajate 521 de persoane, iar fondul anual de salarii este de peste 18 milioane de lei.

„Consider acest lucru o crimă și o cauzare de prejudiciu statului. Este lipsă de responsabilitate, pentru că în tot acest timp noi am avut șef la „Apele Moldovei” , noi am avut administratori la aceste întreprinderi de stat, noi am avut miniștri care au gestionat acest sector. Doar că nu știu de ce nimeni nu a vrut să atragă atenția asupra acestor probleme. Eu vreau ca toți cei care au avut responsabilitatea de acest domeniu să răspundă penal. Pentru toate aceste milioane pe care le-a plătit statul să răspundă cei care poartă responsabilitate pentru acest sector. Noi provocăm datorii la salarii, ținem angajați, plătim penalități pentru un sector care nu există”, a subliniat Pavel Filip.

Cele 11 întreprinderi, aflate în gestiunea Agenției „Apele Moldovei”, au adus, în perioada anilor 2014-2017, pierderi de 59 de milioane de lei – tarifele pentru pomparea apei neacoperind costurile efective la prestarea serviciilor. Toate pierderile suportate au fost achitate din bugetul de stat.

De asemenea, în cadrul ședinței premierul a solicitat reorganizarea de urgență a Agenției „Apele Moldovei” și optimizarea cheltuielilor. „Vreau să terminăm cu practica defectuoasă, când pe seama statului se poate de făcut orice și bunul statului este al nimănui”, a conchis prim-ministrul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md